04 november 2009

Oldie but goodie?

Satt og tenkte her i formiddag at jeg føler at jobben gjør meg gammel. Jeg føler meg sliten, både fysisk og i hodet.

Lange arbeidsdager, og ofte mye frustrasjon på grunn av andre faggrupper som jeg skal samarbeide med for å få til gode prosjekter som bare rett og slett ikke samarbeider. En konstant press med deadliner og ting som er på etterskudd og som skulle vært ferdig for dager og uker siden. Lite happiness og mye arbeid gjør meg rett og slett trist og kjedelig. Ikke noe sprudle og ikke noe latter og sang blir bunnlinja føler jeg, på grunn av jobben. Merker at det setter sitt preg på utseende mitt også, har blitt fort gammel de to-tre siste årene. Våkner ikke lenger opp uthvilt eller med babyhud i ansiktet. Konstant tørr i øynene og irritert og rødflekket og sår hud. Så vel som den generelle gleden over livet som også dempes av mye alvor i jobben. Savner fritid og overskudd, og å vite at man kan gå hjem fra jobb 16-17.


Men kunne det vært annerledes?

Har du noen erfaringer omkring det å finne en magisk balanse mellom jobben og deg selv?

5 kommentarer:

lene sa...

ah, du beskriver meg.. vet ikke helt hvordan en kan unngå dette, tror egentlig det er den brutale hverdagen til storparten av de arbeidende mennesker. eller tar jeg feil her nå?

jeg tar meg fri innimellom for å gjøre ingenting, eller for å gjøre alt det jeg ikke får tid til ellers, eller for å reise bort og ikke tenke på jobben. det blir liksom intervaller, der de lange er jobb med korte pauser innimellom.. hva jobber du med?

Inger sa...

ja, jeg får med meg disse intervallene med fri jeg og.. men føler det er hverdagen som tærer meg bort - og at jeg blir noen jeg ikek vil være. jobber som arkitekt jeg, og det er ofte lange dager. grubler litt på hvordan jeg skal få endret på det...

lene sa...

kreativ utdannelse, og så fastlagte spor og lite muligheter for kreativitet i arbeidslivet..?
i hear you, virkelig. jeg har fått fri for å reise et halvt år til neste år, for å ta en skikkelig pause og kanskje finne en løsning på av/på-livet.
si fra om du kommer på noe da!

fin blogg, forresten, jeg stikker innom her og finner ny energi (les: fine sko ;) på lange arbeidsdager :)

Inger sa...

de fleste tror det er en kreativ utdannelse, som ender i et kreativt yrke - jeg også.. men på dagene mine førler jeg at det er 5% kreativitet (og sånt som jeg ELSKER å gjøre) og 95% organisering av prosjekter, mase på at andre skal gjøre jobben sin og papirarbeid

skulle ønskejeg bare kunen brukt mer av tida på formgiving, og mindre på å holde andre voksne mennesker i ørene fordi de ikke gjør jobben sin

*SNYdesign sa...

Joda, kjenner meg igjen til tider. I jobben jeg er nå i , har jeg vært så heldig å kunne ta fri nå og da iløpet av året, og da er det deilig med en ferietur, om det så er bare for en langhelg. Sanke inspirasjon, puste ut:)
Den adm. biten er nok dessverre en mye større del av yrket enn mange tror..