29 juli 2009

Lykkelandet

Selbu. Bygda langs RV705 med den største innsjøen i Sør-Trøndelag som og er Norges 17de største (Selbusjøen), opphavet til strikketeknikken med selburosa og selbuvotten, med natur som er det perfekte gjennomsnitt av all natur du finner i Norge med tinder i fjellet, vidder, store skoger, frodig jordbruksland og flotte elver og sjøer. Store nasjonalparker og urskog finner du også. Innlandskilma med tungt snøfall om vinteren og lav snitt temperatur med godt kaldvær, og stabilt fint sommervær. I motsatt til værscizofrene Trondheim som har kystklima.

Opphavsplassen til den beryktede seriemorderen Belle Gunnes, og (ikke til sammenligning) flere store idrettsstjerner. Kultur står også sterkt, og blandt annet arrangeres festivalen med norges beste fortjeneste/inntjening her.

Bygda med heimplassen min. Kan det finnes noe bedre sted?

Og det er akkurat startet et eget RV705 prosjekt der det er spesielt tilrettelagt for turister på veien mellom Værnes/Stjørdal og Røros som går gjennom Selbu og Tydal kommune. Hvis du kjører denne strekningen i sommer kan du låne med deg gratisk GPS guide for RV705 som viser kart med informasjon og severdigheter underveis og som streamer lydbeskrivelse av opplevelser langs veien direkte til bilradioen din. En privat guide med andre ord. Pilotprosjekt som jeg tror kommer til å bli vanligere enn NAF boka etter hvert.

Du får GPSen utlevert på Sjørdal eller Røros turistkontor.

kart infoside om RV705

Ingen kommentarer: