02 februar 2007

mac vs PC


leste et innlegg om mac vs PC som går på at: PC er for konservative, Mac for liberale - innlegget står nederst her

denne diskusjonen er jo kjent, og jeg var faktisk selv i "PC leiren" i mange år.. bare pga ren og skjær uvitenhet! Hjemme har jeg stasjonær PC (win xp) og også en bærbar iMac G4 (det er den jeg alltid bruker..), og på jobb apple mac osx. Jeg angrer jeg angrer for PC'en, den og iBooken ble kjøpt med et halvt års mellomrom, og PCen har jeg bare fordi jeg ikke visste bedre:( Plutselig har også mine nerde PC venner som har studert div IT gått over til apple mac! Hva skjer? Jo, etter hvert innser de at skal du få jobben gjort, så er det apple som gjelder...

Reklamen til Apple er kjempeartige og illustrerer godt forskjellene, du må se den som heter "Out of the box"!

Innlegget om mac vs PC: "Mac ville ha vært en drosje. Du kjøres dit du ber om og betaler for distansen. Du kjøres kanskje i større eller mindre omveier og det koster kanskje litt mer enn det burde ha gjort, men du vet ikke forskjellen - vinduene er aldri så transperente at du kan vite hvor du egentlig er på vei. Det betyr ikke noe for deg, du foretrekker det uansett fremfor å kjøre selv.

Linux ville vært en ørkenbuggy, skrudd sammen av et team bestående av Stephen Hawking, McGyver og The A-Team. Den har innebygd sveiseapparat, verktøykasse, reservedelslager og den er skuddsikker, brannsikker, frostsikker og kan slippes opp-ned fra 50 meters høyde og fortsatt kjøre når den lander. Men om du som sjåfør drar i feil spak selvdestruerer bilen, og det blir plutselig åpenbart hvorfor det fulgte med et sveiseapparat. (Og om du bare vil være passasjer med Linux kan du like godt velge en mac, med mindre du bare er gjerrig da.)

Windows ville vært en limousine, som du måtte kjøre selv. Den er fryktelig lang og vanskelig å manøvrere. Dette medfører at Windows krasjer stadig vekk og trenger å byttes ut med en fersk versjon. Og selv om du ikke krasjer, så ruster bilen så raskt og pådrar seg skitt og smuss i alle krinker og kroker, så du må bytte den ut uansett. Og av og til, spesielt om du har kjørt forbi en strippebule, så får du en haug ubudne gjester ombord som bruker bilen din som lagerplass for tysk-dubbet dyreporno samt distribusjonsbase for penisforstørrelses-spam. Om du virkelig går inn for sjåfør-rollen med Windows så kan det gå relativt bra, men hadde du lagt samme tiden og energien i Linux ville du fått mye mer ut av det. (Om du prøver å være passasjer så tar det bare kortere tid før det krasjer så hvorfor har du ikke en Mac isteden?).

Moralen er - skal du bare ha ting gjort, bruk mac. skal du ha ting gjort på akkurat din måte, bruk linux. Aner du ikke hva du vil, men vil det alikevel - bruk windows."

well said!

1 kommentar:

Trond sa...

Mhh nå fyrer du opp den pc gale broren din:)